Skötsel av tvålbär växer

 Tålbärsträdets vetenskapliga namn:

Sapindus saponaria L. (=Indicus Poir.):


Engelska namn för Soapberry trees:

Tvålbär, falsk kornel:

Det ursprungliga hemmet för tvålbärsträd:

Amerika:


Botanisk beskrivning av tvålbärsträd.


Guide för vård och odling av tvålbär


Såpbärsträd är ett av de sällsynta lövträden, och det anses vara ett av de vackraste prydnadsträden som planteras i trädgårdar och parker, och dess höjd når 10 meter.


Den har sammansatta blad med en längd av cirka 30 cm, och den har en bevingad hals, och i den tenderar småbladen att förlängas, lansettlika, med en längd av cirka 10 cm.


Klasblomställningar ca 25 cm långa kommer ut och ger vita blommor som dyker upp på våren. När det gäller frukterna är de runda i form med en brun färg, med en diameter på cirka 2 cm, släta.


Förökning av tvålbärsträd

Skötsel och odling av tvålbärsträd


Tålbärsträd (Sapindus) förökas genom att plantera frön under vårsäsongen i planteringshål eller planteringslådor i trä som innehåller en jordbruksmiljö bestående av torvmossa + silt + sand i förhållandet 2: 1: 1. Fröna måste också behandlas före plantering med en lämplig fungicid. .


Förutsatt att fröna planteras i lämpliga dimensioner, inte att vara intill, och successivt med god service, med regelbundenhet i bevattningsprocessen utan att drunkna eller törsta tills de riktiga bladen visas med bildandet av ett lämpligt rotsystem.


Vid den tidpunkten pekas plantorna ut i lämpliga krukor eller planteringspåsar, och följs av regelbunden service tills de når lämplig längd, eftersom de roteras i större krukor eller planteringspåsar, och så vidare, tills de planteras i permanent mark .


Tålbärsvattning


Tålbärsträd är ett av de vackraste prydnadsträden, som måste vattnas mycket noggrant för att genomföra bevattningsprocessen, eftersom det är mycket känsligt för ökande vatten, så bevattning måste ske med fullständig omsorg utan att drunkna eller törsta, vare sig under sommaren eller vintern , där tvålträd behöver den lägsta mängden vatten Eftersom det är ett av träden med fallande löv, förutsatt att vattningen inte stoppas helt, utan snarare med mellanrum.


Såpbärsträd måste vattnas efter deras behov, särskilt under sommaren. Jordens beskaffenhet och miljöförhållandena i regionen måste också beaktas, liksom de höga temperaturerna och vindintensiteten som påverkar transpirationsprocessen och den ökning av avdunstning som gör att träden behöver bevattnas på något avstånd från varandra. intervaller.


(Tvål) Ljuskrav


Såpbärsträd behöver planteras på aprikosställen! Med stark belysning, så detta måste beaktas vid plantering för att ge bra tillväxt med ett fantastiskt utseende.


Eftersom det är känt att ljus, särskilt starkt solljus, är mycket viktigt för att slutföra fotosyntesprocessen, där växter använder energin de får från ljuset som når dem i representationen av koldioxid + vatten för att bygga kolhydrater, från vilka resten av näringsämnena skapas.


Att veta att en ökning av andelen ljus som når växter leder till en minskning av förlängningen av växter, och därmed dvärgar växter eller träd, och med brist på belysning som når växter eller träd, leder det till förlängning av växter, vilket leder till att växterna hänger ihop. och hängande växter och därmed förlora sin vanliga form.


I båda fallen blir löven gula och vissnar för att sedan dö och falla och på så sätt förlora växter eller träd. Därför måste man se till att plantera träd på lämplig plats för dem med tanke på deras ljusbehov.


Plantering av tvålbärsträd


Såpbärsträd är bland de vackraste prydnadsträden någonsin, så de planteras i hemträdgårdar i rabatter eller inomhus. De odlas också i grupp i en vacker konsistens.


(Tvålbär) träd användningsområden


1- Tålbärsträd är bland de vackraste prydnadsträden som planteras i offentliga och privata trädgårdar och parker.


2- Det resulterande träet används i hemmöbelindustrin.


3- Saponiner som används i förtvålningsprocessen extraheras från frukterna, eller så används de direkt som tvål.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Yucca: hemvård, reproduktion, arter med foton