Yucca: hemvård, reproduktion, arter med foton

 yucca växt beskrivning

Yucca är en torr, saftig, buskig växt med grenade stjälkar som varierar i längd mellan 8-10 meter. Bladen är grova, långa, läderartade, glänsande, gröna, med en taggig kant, och toppen är mjuk. Blommorna är klockformade, vita till färgen, bildade i stora, terminala blomställningar i rikliga grupper, tenderar att färga. Elfenben. Frukterna är köttig gul fruktkött.


förökar yucca från löv.

Yuccaplantan förökar sig vanligtvis genom sticklingar, där sticklingarna hämtas från moderplantan och transplanteras, där de producerar en ny planta som tar samma egenskaper som moderplantan. Yuccaplantan förökar sig även genom ryggen som kommer ut bredvid modern. planta, där den tas av och planteras i lämpliga krukor, och när rötterna produceras, planteras de i den permanenta marken eller i större krukor.


vattning av yuccaväxt.

Pukkaväxter behöver måttligt lätt bevattning, eftersom plantan tål törst, och yuccaplantor bör inte bevattnas för mycket, eftersom överdriven bevattning leder till ruttnande av rötterna och därmed växtens död.


Gödsla yucca i krukor

Yuccaplantan behöver lätt gödsling, där den gödslas med välnedbruten organisk gödsel i en takt av en skördad per år under vintertjänsten under december och januari månad.. Vad gäller kemisk gödsling tillsätts gödselmedlen vid följande priser för varje växt, som är följande:* Ammoniumsulfatgödselmedel med en hastighet av 20,5% 100 gm + 50 gm kaliumsulfatgödselmedel + 100 gm superfosfatgödselmedel 15% / planta. Gödslingen ska göras i två omgångar, den första under mars månad och den andra omgången under augusti månad i samma takt som nämnts.

Yucca: hemvård, reproduktion, arter med foton


fördelarna med yucca växt i hemmet.

1 – Yuccaväxten odlas i stenträdgårdar och alla andra typer av trädgårdar, oavsett om det är offentliga trädgårdar eller privata trädgårdar.


2- Eftersom yucca-växten planteras i hemträdgårdar på soliga platser


3_ Yucca producerar vackra blommor och mycket rikliga, samt gula hängande frukter i en vacker utsikt som ger själen fullständig tröst och tillfredsställelse.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Skötsel av tvålbär växer